Master in Agrifood Innovation Management
University of Trento
Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Trento, Ιταλία
Γλώσσες
Αγγλικά
Μορφή μελέτης
Στην Πανεπιστημιούπολη
Διάρκεια
2 χρόνια
Βήμα
Πλήρης απασχόληση
Δίδακτρα
EUR 4.500 / per year *
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Oct 2024
* ΕΕ: 340€ - 3.400€, βάσει εισοδήματος/αξίας. Εκτός ΕΕ: 1.000€ - 4.500€, βάσει αξίας
Εισαγωγή
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διαχείριση Καινοτομίας Αγροδιατροφής έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τη ζήτηση των μεταπτυχιακών φοιτητών για επαγγελματικές και επιστημονικές δεξιότητες στον τομέα της διαχείρισης της καινοτομίας στον τομέα των αγροδιατροφικών προϊόντων, της βελτίωσης προϊόντων και της βελτίωσης των συστημάτων διαχείρισης ποιότητας . Αυτοί θα είναι κρίσιμοι μοχλοί της οικονομικής ανάκαμψης στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τον COVID-19.
Το πτυχίο στοχεύει να εκπαιδεύσει και να αναπτύξει διαχειριστές καινοτομίας αγροδιατροφής, οι οποίοι θα είναι σε θέση να προωθήσουν την καινοτομία στον κλάδο των αγροδιατροφών, να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και να υποστηρίξουν τη θετική αλλαγή σε επίπεδο εφοδιαστικής αλυσίδας. Αυτές οι ενέργειες έχουν ως στόχο να ενισχύσουν και να προσθέσουν αξία σε ειδικότητες και προϊόντα υψηλής ποιότητας της περιοχής στην οποία δραστηριοποιείται ο διαχειριστής καινοτομίας αγροδιατροφικών προϊόντων και να διευκολύνουν τη μετάβαση σε πιο βιώσιμα συστήματα παραγωγής αγροδιατροφών .
Αυτό το εξαιρετικά διεπιστημονικό πτυχίο προσφέρει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στοχεύει στην τόνωση καινοτόμων λύσεων στις αλυσίδες εφοδιασμού αγροδιατροφικών προϊόντων, από την πρωτογενή παραγωγή έως τη μεταποίηση και την εμπορευματοποίηση. Το πτυχίο παρέχει επίσης γνώση και κατανόηση της εξέλιξης της κουλτούρας των τροφίμων και των τάσεων στις αγορές αγροδιατροφής.
σύνοψη προγράμματος
Το μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Καινοτομίας Αγροτροφίας είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του University of Trento και του ιδρύματος Edmund Mach και φιλοξενείται στην πανεπιστημιούπολη San Michele all'Adige : ένα κέντρο εξοπλισμένο με υποδομές και τεχνολογίες που επιτρέπουν τη μεταφορά θεωρητικών και εφαρμοσμένη γνώση.
Εκτός από τις αίθουσες διδασκαλίας, υπάρχει μια αίθουσα μελέτης με σταθμούς υπολογιστών, δύο εργαστήρια διδασκαλίας πλήρως εξοπλισμένα για δραστηριότητες βιολογίας και χημείας, πειραματικά θερμοκήπια, πολλά εργαστήρια εξοπλισμένα για την ανάλυση αγροδιατροφικών προϊόντων και επεξεργασίας τροφίμων, ένα εκπαιδευτικό κελάρι και μια φάρμα με συγκεκριμένες περιοχές που χρησιμοποιούνται για δραστηριότητες επιτόπιας διδασκαλίας.
Η επαρχία του Τρέντο είναι μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από μια ισχυρή συνέργεια μεταξύ έρευνας, παραγωγής και προώθησης. Αυτό δημιουργεί ένα ιδανικό πλαίσιο για ένα πρόγραμμα σπουδών που στοχεύει να φέρει τους φοιτητές πιο κοντά στην αγορά εργασίας.
Η Διευθύνουσα Επιτροπή αυτού του προγράμματος σπουδών αποτελείται από τον συντονιστή μαθημάτων πτυχίου, εκπαιδευτές που ορίζονται από το Συμβούλιο του Κέντρου, έναν εκπρόσωπο των φοιτητών, έναν διευθυντή διοίκησης και 15 ειδικούς από τον ακαδημαϊκό και επαγγελματικό χώρο που ορίστηκαν από το Συμβούλιο C3A του Κέντρου.
Εκθεσιακός χώρος
Εισαγωγές
Διδακτέα ύλη
Πρώτος χρόνος
- Αναπαραγωγή σύντομου κύκλου και καινοτόμες τεχνικές για τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων (6 μονάδες)
- Φυσιολογία Φυτών Εφαρμοσμένη στη Γεωργική Παραγωγή (6 μονάδες)
- Βελτίωση στη Φυτική Παραγωγή (12 μονάδες)
- Βιοπαρασιτοκτόνα και Καινοτόμες Τεχνικές για την Προστασία των Φυτών (6 μονάδες)
- Παραγωγή και Επεξεργασία Τροφίμων: Φυσικά Χαρακτηριστικά και Χημικές Ιδιότητες Τροφίμων (12 μονάδες)
- Ανάλυση και Τεχνικές Μάρκετινγκ Αγροδιατροφής (6 μονάδες)
- Αγροδιατροφικό δίκαιο: Εισαγωγικές έννοιες και ρύθμιση της καινοτομίας στο αγροδιατροφικό δίκαιο (6 μονάδες)
- Καινοτόμες εγκαταστάσεις και αυτοματισμός για την παραγωγή και τον μετασχηματισμό αγροδιατροφικών προϊόντων (6 μονάδες)
Δεύτερη χρονιά
- Αισθητηριακή ποιότητα αγροδιατροφικών προϊόντων και προτίμηση καταναλωτή (6 μονάδες)
- Μέθοδοι Ιχνηλασιμότητας, Προστασίας και Ανίχνευσης Αυθεντικότητας Αγροδιατροφικών Προϊόντων (6 μονάδες)
- Το Μικρόβιωμα του Περιβάλλοντος και των Αγροδιατροφικών Προϊόντων (6 μονάδες)
- Πειραματικός σχεδιασμός και σχέδια δειγματοληψίας, στατιστικές δοκιμές και προγραμματισμός για την ανάλυση γεωργοδιατροφικών και περιβαλλοντικών δεδομένων (4 μονάδες)
- Μέθοδοι Διαχείρισης και Εφαρμογής της Διαδικασίας Καινοτομίας στην Εταιρεία, Επιχειρηματικότητα και Καινοτόμες Startups (4 μονάδες)
Μαθήματα επιλογής
- Οικολογικές Βιώσιμες Μέθοδοι Πρόληψης και Διαχείρισης Χωρητικών Ξένων Ειδών
- Οικολογία και Επιδημιολογία Εξωπαρασίτων Γεωργικού και Υγειονομικού Ενδιαφέροντος σχετικά με ξένα είδη και ζωονοσογόνους οργανισμούς
- Καινοτόμες και Βιώσιμες Τεχνικές για Μικρές και Ειδικές Καλλιέργειες στις Άλπεις
- Βιώσιμη Αγροτική Χρήση Γης και Σχεδιασμός Τοπίου
- Μέθοδοι Διαχείρισης Υδατικών Πόρων
- Βιώσιμη Διαχείριση Χερσαίων Οικοσυστημάτων για Παγκόσμιες Αλλαγές και Ανθρωπικές Αλλαγές
- Διαχείριση Τουριστικών Προορισμών
- Καταναλωτική ζήτηση και νέες τάσεις στην κατανάλωση και τις δίαιτες
- Διατροφικά και θρεπτικά χαρακτηριστικά των τροφίμων και ο ρόλος των θρεπτικών συστατικών στη διατροφή
- Νέες μέθοδοι παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων (Κυτταρικές καλλιέργειες, έντομα, φυτικές πρωτεΐνες με υφή)
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με πρακτική άσκηση (2 μονάδες) και την τελική διατριβή (20 μονάδες).
Εφρέμ Μπερτίνι
Αποτέλεσμα προγράμματος
Τα μαθησιακά αποτελέσματα στοχεύουν στην απόκτηση γνώσεων σε:
- Βιολογία, φυσιολογία, γενετική της παραγωγής και επιβλαβείς παράγοντες και η αλληλεπίδρασή τους στο οικοσύστημα
- Καινοτόμες και βιώσιμες μέθοδοι παραγωγής, διατήρησης και μετασχηματισμού των καλλιεργειών και της αλπικής εκτροφής ζώων μικρού κύκλου καθώς και ο αντίκτυπός τους στα χημικά-φυσικά και αισθητηριακά ποιοτικά χαρακτηριστικά των αγροδιατροφικών προϊόντων
- Καινοτόμες στρατηγικές, λύσεις και μέθοδοι για την ποσοτική-ποιοτική βελτίωση της αγροτικής παραγωγής, προσαρμοστική άμυνα έναντι βιοτικών και αβιοτικών πιέσεων μέσω πιο βιώσιμης χρήσης των φυσικών πόρων και μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία.
- Νέες στρατηγικές και μέθοδοι εισαγωγής καινοτομίας στην παραγωγή και μεταποίηση αγροδιατροφικών προϊόντων
- Αρχές για την αειφόρο παραγωγή γεωργικών προϊόντων διατροφής και καινοτόμες λύσεις για τη μείωση των ανθρωπογενών επιπτώσεων της γεωργίας στο περιβάλλον, με έμφαση στους κινδύνους και τις ευκαιρίες που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι αγροτικές περιοχές
- Βασικές αρχές μάρκετινγκ που εφαρμόζονται στον αγροδιατροφικό τομέα, με έμφαση στα καινοτόμα προϊόντα, τις εθνικές και διεθνείς αγορές και την εξέλιξή τους
- Βασικές αρχές δικαίου που σχετίζονται με την παραγωγή και εμπορευματοποίηση αγροδιατροφικών προϊόντων, την προστασία και την προώθηση της τεχνολογικής καινοτομίας, συμπεριλαμβανομένων των αρχών δεοντολογίας
- Μηχανές και εγκαταστάσεις για την παραγωγή, αποθήκευση και μετασχηματισμό αγροδιατροφικών προϊόντων, κριτήρια σχεδιασμού και επιλογής με προσοχή στις πιο καινοτόμες πτυχές που σχετίζονται επίσης με αισθητήρες και αυτοματισμούς, συστήματα ελέγχου και ανάλυση δεδομένων
Στο τέλος των σπουδών τους, οι απόφοιτοι θα είναι σε θέση:
- Βελτίωση της παραγωγής καλλιεργειών και ζώων από άποψη ποιότητας και βιωσιμότητας και αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αλυσίδων εφοδιασμού χάρη στην εισαγωγή προηγμένων τεχνικών και τεχνολογιών, τη χρήση παραδοσιακών και καινοτόμων εργαλείων γενετικής βελτίωσης, την εφαρμογή προηγμένων αγρονομικών πρακτικών, συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης και μετατροπής στο ταχυδρομείο -συγκομιδή, χρήση βιοτεχνολογίας και βιολογικών τεχνικών για την άμυνα των καλλιεργειών και τη διατροφή των ζώων στην εκτατική γεωργία για τη βελτίωση της καλής διαβίωσης των ζώων.
- Αναπτύξτε ή βελτιστοποιήστε καινοτόμες και βιώσιμες διαδικασίες παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων πτυχών που σχετίζονται με την παραγωγή, τη γενετική βελτίωση, την άμυνα, τη μηχανική, την αγροτική οικονομία, το μάρκετινγκ, τα βιομηχανικά πρότυπα και τους κανονισμούς.
- Σχεδιασμός, εισαγωγή και ανεξάρτητη διαχείριση και δοκιμή της καινοτομίας στις παραδοσιακές αλυσίδες εφοδιασμού, λαμβάνοντας επίσης υπόψη την παραγωγή νέων τύπων τροφίμων, με προσοχή στη ζήτηση της αγοράς και τις προτιμήσεις των καταναλωτών.
- Προγραμματισμός, σχεδιασμός και διεξαγωγή αναλύσεων, επεξεργασία συλλεγόμενων δεδομένων με προηγμένα μαθηματικά μοντέλα και εργαλεία πληροφορικής. ερμηνεύουν κριτικά τα αποτελέσματα· σύνταξη εκθέσεων στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου και ανάπτυξη ερευνητικής πρότασης που στοχεύει στη βελτίωση της αγροτικής παραγωγής και της βιωσιμότητάς της.
Ρομπέρτο Μπερναρντινάτι
Υποτροφίες και Χρηματοδότηση
Υποτροφίες για πολίτες εκτός ΕΕ που ζουν στο εξωτερικό
Οι υποψήφιοι με την καλύτερη βαθμολογία θα δικαιούνται να λάβουν υποτροφία UniTrento ανάλογα με τη διαθεσιμότητα. Οι φοιτητές που επωφελούνται από υποτροφία UniTrento θα παραιτηθούν επίσης από τα δίδακτρα. Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ελέγξτε την ιστοσελίδα για τα δίδακτρα και τις υποτροφίες UniTrento.
Υποτροφίες για πολίτες της ΕΕ και πολίτες τρίτων χωρών που ζουν τακτικά στην Ιταλία
Πληροφορίες για τα δίδακτρα και το ISEE είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα μας. Σημειώστε ότι εάν δεν θέλετε να υπολογίσετε τον δείκτη ISEE (οικονομικός δείκτης της οικονομικής κατάστασης της οικογένειάς σας), θα πρέπει να πληρώσετε το μέγιστο ποσό.
Αφού υπολογιστεί το ISEE, οι φοιτητές, εφόσον είναι επιλέξιμοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την υποτροφία Opera Universitaria, ξεκινώντας από τον Ιούνιο/Ιούλιο.
Αρχείο UniTrento
Ευκαιρίες καριέρας
Το μάθημα στοχεύει στην εκπαίδευση ενός υψηλού επιπέδου επαγγελματία που ειδικεύεται στον σχεδιασμό και τη διαχείριση της καινοτομίας στις αλυσίδες εφοδιασμού αγροδιατροφικών προϊόντων με ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση της γεωπονικής διαχείρισης και αποθήκευσης σε μικρές και μεσαίες εκμεταλλεύσεις και σε άλλα πλαίσια, όπως:
- Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, αποθήκευση, μετατροπή και εμπορία φυτικών και ζωικών προϊόντων
- Συνεταιρισμοί
- Δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς που προσφέρουν συγκεκριμένες υπηρεσίες στον αγροδιατροφικό τομέα
- Δημόσια και ιδιωτικά ερευνητικά και συμβουλευτικά ιδρύματα, εθνικά (υπουργεία, περιφερειακά και επαρχιακά τμήματα, επαγγελματικές εμπορικές ενώσεις, Εθνική Υπηρεσία Πιστοποίησης, Τεχνικές Υπηρεσίες Τοπικών και Εδαφικών Διοικήσεων, Περιβαλλοντικοί Φορείς, Ενώσεις για την προστασία των παραγωγών, φορείς πιστοποίησης αγροτικής παραγωγής κ.λπ. .) και διεθνής οργανισμός στο δημόσιο τομέα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, EFSA, FAO κ.λπ.)
- Μεγάλα κέντρα λιανικής και αλυσίδες
- Ελεύθερος επαγγελματίας γεωπόνος.
Αρχείο UniTrento