Keystone logo
University of Tuscia

University of Tuscia

University of Tuscia

Εισαγωγή

Σπουδές στην Ιταλία: επιλέξτε ένα εξαιρετικό πανεπιστήμιο σε μια φιλική περιοχή πλούσια σε πολιτισμό και ιστορία

Πρόσκληση για Διεθνείς Υποτροφίες για το Ακαδημαϊκό Έτος 2022/23 είναι ανοιχτό τώρα!

Το University of Tuscia (UNITUS) ανακοινώνει μια δημόσια επιλογή για την εισαγωγή διεθνών φοιτητών σε μαθήματα διεθνούς πτυχίου 2ου κύκλου (2 χρόνια μεταπτυχιακά) για το ακαδημαϊκό έτος 2022/2023. Το Πανεπιστήμιο θα χορηγήσει 59 υποτροφίες στους πιο άξιους μη Ιταλούς φοιτητές που εγγράφονται για πρώτη φορά σε Ιταλικό Πανεπιστήμιο, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του κόστους αποχώρησης, συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημιακών διδάκτρων.

Το πανεπιστήμιο μας

Το UNITUS βρίσκεται στο Viterbo (80 χλμ. βόρεια της Ρώμης) και αποτελεί σημείο αναφοράς για εκπαίδευση και μάθηση, προσφέροντας μαθήματα που επικεντρώνονται σε θέματα σχετικά με την περιοχή και τα προβλήματα του πραγματικού κόσμου.

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες διοικούνται από έξι Τμήματα που προσφέρουν 23 προγράμματα σπουδών Bachelor, 25 μαθήματα Master of Science και 2 κύκλους σπουδών Master (διάρκειας πέντε ετών). Μεταξύ των μαθημάτων μεταπτυχιακού μας, προσφέρουμε 4 Διεθνή Προγράμματα που διδάσκονται εξ ολοκλήρου στα Αγγλικά, τα οποία είναι: Κυκλική Οικονομία, Δασοπονία και Περιβαλλοντικές Επιστήμες, Μηχανολογία και Ασφάλεια και Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το Πανεπιστήμιο προσφέρει επίσης 7 προγράμματα διδακτορικής έρευνας (PhD) με εξειδίκευση σε διάφορους τομείς έρευνας σε τομείς όπως οι Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική, οι Επιστήμες της Ζωής και οι Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Όλα τα προγράμματα σπουδών είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα για τη διασφάλιση ποιότητας για την ικανοποίηση των αναγκών των εθνικών και διεθνών αγορών εργασίας.

Γιατί να σπουδάσω στο UNITUS;

Η πόλη του Viterbo είναι το ιδανικό μέρος για όσους θέλουν να σπουδάσουν στην Ιταλία: υψηλή ποιότητα ζωής, χαμηλό κόστος, υψηλή ποιότητα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και εγγύτητα στη μητροπολιτική περιοχή της Ρώμης είναι μερικά μόνο από τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της περιοχής. Χάρη στον ισχυρό δεσμό του University of Tuscia με την επικράτεια, οι μαθητές μας μπορούν να μάθουν σε εργαστήρια τελευταίας τεχνολογίας και σε εγκαταστάσεις όπως το Πειραματικό Διδακτικό Αγρόκτημα, ο Βοτανικός Κήπος, το Πειραματικό Ιχτυογονικό Κέντρο στο «Saline di Tarquinia ” φυσικό καταφύγιο, το Κέντρο Μεγάλων Εγκαταστάσεων, το Σύστημα Πανεπιστημιακών Μουσείων και το Κέντρο Αλπικών Σπουδών. Επιτρέπει University of Tuscia να προσφέρει έναν πλούσιο Κατάλογο Μαθημάτων που είναι πάντα προσαρμοσμένος στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Μεταξύ των ιταλικών δημόσιων πανεπιστημίων, είμαστε εκείνοι με το υψηλότερο επίπεδο ικανοποίησης των φοιτητών. Το διδακτικό και διδακτικό μας προσωπικό είναι μια αφοσιωμένη ομάδα από παθιασμένους καθηγητές αφοσιωμένους στην εκπαιδευτική ανάπτυξη των μαθητών μας και από καλά προετοιμασμένους και άκρως διαθέσιμους τεχνικούς-διοικητικούς επαγγελματίες που είναι αφοσιωμένοι στην επίλυση προβλημάτων των μαθητών καθημερινά. Στην πραγματικότητα, διάφορες διεθνείς κατατάξεις τοποθετούν University of Tuscia μεταξύ του κορυφαίου 5% των πανεπιστημίων παγκοσμίως. Μόλις πρόσφατα το Unitus προστέθηκε στη διεθνή κατάταξη Times Higher Education (THE) αφιερωμένη στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, φτάνοντας στην υψηλότερη κατάταξη για Μειωμένους Ανισότητες και Στόχους Ποιοτικής Εκπαίδευσης.

Οι μαθητές μας μπορούν να λάβουν μέρος σε πολυάριθμα εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα. Το πανεπιστήμιό μας κατατάσσεται πρώτο μεταξύ των ιταλικών πανεπιστημίων με λιγότερους από 10.000 φοιτητές προσελκύοντας ευρωπαϊκά κονδύλια και τέσσερα Τμήματα (από τα έξι) έχουν βραβευτεί με Τμήματα Αριστείας από το Υπουργείο Πανεπιστημίου και Έρευνας (MUR). Το UNITUS είναι ένα διεθνές πανεπιστήμιο, με πολλά προγράμματα για σπουδές στο εξωτερικό, χάρη επίσης στην ικανότητά μας να προσελκύουμε πόρους της ΕΕ και σε περισσότερες από 450 συμφωνίες συνεργασίας με πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

Πρόσκληση για Υποτροφίες για το Ακαδημαϊκό Έτος 2022/2023 είναι ανοιχτό τώρα!

University of Tuscia (UNITUS) καλωσορίζει τους διεθνείς φοιτητές και τους υποστηρίζει παρέχοντας εργαλεία και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων υποτροφιών.

Περιφερειακή Υποτροφία

Τον Ιούνιο του 2022 θα δημοσιευθεί η Πρόσκληση για Αίτηση από την LazioDisco, την Περιφερειακή Αρχή για το Δικαίωμα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για:

Υποτροφία (5.257,74 ευρώ ετησίως για μη κατοίκους)

Διαμονή (Πανεπιστημιακός κοιτώνας ή ιδιωτικά διαμερίσματα)

Υποτροφία Υπουργείου Παιδείας

Σύμφωνα με τον Πανεπιστημιακό κανονισμό για τους φόρους και τα δίδακτρα, το τέλος εγγραφής για επιπλέον φοιτητές της ΕΕ καθορίζεται σε 1000 € ετησίως.

Οι φοιτητές που προέρχονται από μία από τις χώρες που περιλαμβάνονται στη λίστα του Υπουργείου Παιδείας θα πληρώνουν 533,79 € ετησίως.

Τοποθεσίες

 • Viterbo

  Via Santa Maria in Gradi,4, 01100, Viterbo

  • Civitavecchia

   Piazza Giuseppe Verdi, 1, 00053, Civitavecchia

   Ερωτήσεις