Keystone logo
University of Ljubljana

University of Ljubljana

University of Ljubljana

Εισαγωγή

Κάθε νέο ακαδημαϊκό έτος προσφέρει νέες ευκαιρίες για ακαδημαϊκή και προσωπική ανάπτυξη και ανυπομονούμε να σας ενθαρρύνουμε σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι μάθησης και ανακάλυψης. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας καλωσορίσουμε σε αυτό το πακέτο πληροφοριών των προγραμμάτων σπουδών μας και ελπίζουμε να βρείτε κάτι που σας ενδιαφέρει.

Ημέρες ενημέρωσης 2024

Η επιλογή των σπουδών σας είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις της ζωής σας. Σας προτείνουμε να σκεφτείτε προσεκτικά τι σας αρέσει, καθώς κάνει τη μελέτη πολύ πιο εύκολη. Επισκεφτείτε τους ιστότοπούς μας και τα κοινωνικά δίκτυα των σχολών που σας ενδιαφέρουν, μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε όταν επιλέγοντας να σπουδάσετε στο Πανεπιστήμιο μας και προετοιμάστε τις ερωτήσεις σας. Εάν χρειάζεστε οποιαδήποτε συμβουλή ή βοήθεια, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να σας παρέχουμε όλες τις πληροφορίες και τις απαντήσεις σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε.

 • Είστε ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχετε στις διαδικτυακές ενημερωτικές συνεδρίες, που θα πραγματοποιηθούν στις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2024 στις 13:00 CET. Η διαδικτυακή συνεδρία θα σας δώσει την ευκαιρία να αποκτήσετε πληροφορίες από πρώτο χέρι σχετικά με τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνα και τη διαμονή στη Σλοβενία, καθώς και να συναντήσετε εκπροσώπους ορισμένων ακαδημιών και σχολών. Αυτή η συνεδρία θα είναι στα αγγλικά.
 • Την 1 Μαρτίου 2024 στις 2 μ.μ. Κεντρική Ευρώπη θα οργανώσουμε διαδικτυακά Q & Μια συνεδρία, η οποία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε ερωτήσεις και να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία εισαγωγής αίτησης για προπτυχιακές σπουδές και αναγνώρισης ξένης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτή η συνεδρία θα είναι στα αγγλικά.

t

Γράφω:

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα πτυχίου Bachelor και ενός κύκλου μεταπτυχιακών σπουδών, καθώς και τις περιόδους υποβολής αιτήσεων εδώ .

Σύντομα θα δημοσιευθεί η πρόσκληση εγγραφής 2024/2025 για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές.

Τα περισσότερα από τα μέλη μας (ακαδημίες και σχολές) βρίσκονται στη Λιουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, εκτός από τη Σχολή Ναυτιλιακών Σπουδών και Μεταφορών που βρίσκεται στο Portorož δίπλα στην Αδριατική Θάλασσα.

Η Λιουμπλιάνα είναι μια πολύ ευχάριστη και νεανική πόλη για να ζεις. Έχουμε πολλά μουσεία, γκαλερί, θέατρα, κινηματογράφους, ινστιτούτα, βιβλιοθήκες και μια από τις παλαιότερες φιλαρμονικές ορχήστρες στον κόσμο. Στο κέντρο της πόλης, θα βρείτε πολλές παμπ, εστιατόρια, κλαμπ και καταστήματα. Υπάρχουν επίσης πολλοί χώροι πρασίνου. Το Kongresni trg (πλατεία) είναι μια από τις κεντρικές πλατείες στη Λιουμπλιάνα, η οποία είναι επίσης η έδρα του Πρυτανείου του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνα.

Τα προγράμματα σπουδών μας κυμαίνονται σε όλους τους τομείς σπουδών: Τέχνη, Καλές Τέχνες, Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία και Μηχανική, Κοινωνικές Επιστήμες, Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Ιατρικές, Επιστήμες Υγείας και Αθλητισμός, τα οποία έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τις οδηγίες της Διαδικασίας της Μπολόνια. Στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνα και σε συνεργασία με ξένα πανεπιστήμια, παρέχουμε κοινά, διεπιστημονικά και πολυεπιστημονικά προγράμματα σπουδών και στους τρεις κύκλους. Εκτός από τις διαλέξεις, τα σεμινάρια και τα σεμινάρια, δίνουμε μεγάλη έμφαση στην πρακτική εκπαίδευση, τη συμπερίληψη των φοιτητών σε εργασίες έργου, τις διεθνείς ανταλλαγές, τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τις εξωσχολικές και άλλες δραστηριότητες.

Ως φοιτητής μας, θα έχετε μια εξαιρετική ευκαιρία να σπουδάσετε στην ποικιλόμορφη διεθνή κοινότητα με πολλούς επισκέπτες καθηγητές και διεθνείς φοιτητές από όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο περίπου 40.000 φοιτητές αναβαθμίζουν και αναπτύσσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στο ίδρυμά μας, μεταξύ των οποίων έχουμε το 8%, είναι ξένοι φοιτητές. Τα προγράμματα του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνα ολοκληρώνονται από περισσότερους από τους μισούς πτυχιούχους πτυχιούχων στη Σλοβενία, περισσότερους από τα δύο τρίτα των κατόχων μεταπτυχιακών σπουδών και πτυχίων εξειδίκευσης και περισσότερο από το 80 τοις εκατό των διδακτόρων επιστημών.

Η δέσμευσή μας για την ακαδημαϊκή αριστεία και την ποικιλία των δραστηριοτήτων επιβεβαιώνεται από τηδιεθνή κατάταξη πανεπιστημίων και από πολλές άλλες εθνικές και διεθνείς αναγνώριση των επιτευγμάτων μελέτης και έρευνας της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας μας

Ιδιαίτερο μέλημα του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνα είναι η μεταφορά γνώσης στη βιομηχανία, για την ασφάλεια του περιβάλλοντος, την υγεία των ανθρώπων, την ποιότητα ζωής και την πλούσια οικονομία, γι' αυτό συνεργαζόμαστε στενά με πολλές σλοβενικές και ξένες εταιρείες. Οι συνεργάτες μας είναι εξέχουσες πολυεθνικές εταιρείες και κορυφαίοι σλοβενικοί οργανισμοί.

Στη διεύθυνση www.uni-lj.si/study μπορείτε να βρείτε οδηγούς πληροφοριών που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για διεθνείς φοιτητές που σκοπεύουν να σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνα, πληροφορίες σχετικά με προγράμματα σπουδών και πρόσθετες χρήσιμες πληροφορίες που θα σας διευκολύνουν εδώ. Αυτό το σύνολο οδηγών έχει σχεδιαστεί ειδικά για να σας βοηθήσει να επιλέξετε σωστά και να πάρετε τη σωστή απόφαση για την επιλογή του προγράμματος σπουδών σας στο Πανεπιστήμιο. Τα σεμινάρια θα σας δώσουν πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνας και ζει στη Σλοβενία. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε προγράμματα με τα πεδία και κατηγορίες .

Πρέπει να υποβάλετε αίτηση για εγγραφή και αναγνώριση ξένης εκπαίδευσης μέσω διαδικτυακή πύλη eVŠ (σύνδεσμοι προς περίοδοι εφαρμογής και το χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία αποδοχής και αναγνώρισης ). Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών, δεδομένα για τη διάρκεια σπουδών, τις απαιτήσεις εγγραφής, τον αριθμό των ανοιχτών θέσεων, τον τρόπο σπουδών κ.λπ. στο Πρόσκληση για εγγραφή . Για να σας βοηθήσουμε με τη διαδικασία αποδοχής αίτησης, έχουμε ετοιμάσει παρουσιάσεις βίντεο και οδηγίες που είναι διαθέσιμες στη www.uni-lj.si/study/impressions/promotional-material .

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα εκπαιδευτικά συστήματα και τις πολιτικές στη Σλοβενία, παρακολουθήστε το σύντομο βίντεο σειρά που εκπονήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Επιστημών και Αθλητισμού μας.

Διαδικασία εισαγωγής

Οδηγός καλωσορίσματος

Για να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον σύντομο χρόνο σας μαζί μας, ετοιμάσαμε αυτό το οδηγός καλωσορίσματος που θα σας βοηθήσει να κάνετε τη διαμονή σας στο Πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνα μια πολύτιμη εμπειρία σπουδών καθώς και μια αξέχαστη στιγμή στη ζωή σας.

Εάν τυχόν ερωτήσεις παραμένουν αναπάντητα μετά την ανάγνωση αυτού του οδηγού, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας:
Αναγνώριση ξένης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης: [email protected]
Αναγνώριση ξένης εκπαίδευσης για εγγραφή σε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές και μετεγγραφή: επικοινωνήστε με το εξουσιοδοτημένο άτομο στην αντίστοιχη σχολή/ακαδημία
Διαδικασία αίτησης και εισαγωγής: [email protected]
Τεχνική βοήθεια για τη συμπλήρωση της αίτησης εγγραφής: [email protected]
Έτος Plus: [email protected]
Μαθήματα σλοβενικής γλώσσας: [email protected]
Υποτροφίες: [email protected]
Πληροφορίες για τη Visa: [email protected]

Μπορείτε επίσης να διευρύνετε τον ορίζοντα σας με τα μαθήματα θερινών σχολείων σε ένα εμπνευσμένο διεθνές περιβάλλον ή να σπουδάσετε ως μαθητής ανταλλαγής για ολόκληρο το ακαδημαϊκό έτος ή ένα εξάμηνο.

Σας προσκαλούμε να ξεκινήσετε την ακαδημαϊκή σας πορεία μαζί μας, να ενισχύσετε τις προσωπικές και επαγγελματικές επιλογές σταδιοδρομίας σας και να γίνετε ένα πολύτιμο μέλος της υπερήφανης και δημιουργικής μας ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στο Πανεπιστήμιο μας.

Εντυπώσεις σπουδαστών

Οι μαθητές είναι η καρδιά της κοινότητάς μας και το κίνητρο της σχολής και του προσωπικού μας. Σας ενθαρρύνουμε να μάθουμε ο ένας από τον άλλο και την ποικιλία των δυνατοτήτων που προσφέρονται από τη μελέτη, τις κοινωνικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, αθλητικές και εξωσχολικές δραστηριότητες στη διαφορετική ακαδημαϊκή κοινότητά μας.

Το Πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνα είναι ένα ανοιχτό ίδρυμα. Ανυπομονούμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές από άλλες χώρες. Για εμάς, είστε πρεσβευτές φιλίας στις σχέσεις μεταξύ των χωρών σας και της Σλοβενίας. Οι δεσμοί που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της μελέτης συνήθως αγαπιούνται σε όλη μας τη ζωή. Σας προσκαλούμε να ξεκινήσετε την ακαδημαϊκή σας πορεία μαζί μας, να ενισχύσετε τις προσωπικές και επαγγελματικές σας επιλογές σταδιοδρομίας και να γίνετε πολύτιμο μέλος της περήφανης και δημιουργικής ακαδημαϊκής κοινότητας μας.

Ιστοσελίδα: www.uni-lj.si/study

Email: [email protected]

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Το University of Ljubljana , που ιδρύθηκε το 1919, με 23 σχολές και 3 ακαδημίες τέχνης , είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, επιστημονικής έρευνας και τέχνης στη Σλοβενία. Το Πανεπιστήμιο προωθεί τη βασική, εφαρμοσμένη και αναπτυξιακή έρευνα. Σήμερα, το University of Ljubljana κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων 3% των πανεπιστημίων στον κόσμο.

  Μαρτυρίες Φοιτητών

  Τοποθεσίες

  • Ljubljana

   University of Ljubljana Kongresni trg 12, 1000, Ljubljana

   • Ljubljana

    University of Ljubljana Kongresni trg 12, 1000, Ljubljana

    • Ljubljana

     University of Ljubljana Faculty of Electrical Engineering Tržaška cesta 25, 1000, Ljubljana

     • Ljubljana

      University of Ljubljana Faculty of Public Administration Gosarjeva ulica 5, 1000, Ljubljana

      • Ljubljana

       Kongresni trg, 12, 1000, Ljubljana

       Ερωτήσεις