Πτυχίο Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
University of Parma
Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Parma, Ιταλία
Γλώσσες
Αγγλικά, Ιταλικός
Μορφή μελέτης
Ανάμεικτο, Στην Πανεπιστημιούπολη
Διάρκεια
2 χρόνια
Βήμα
Πλήρης απασχόληση, Μερικής απασχόλησης
Δίδακτρα
Ζητήστε πληροφορίες
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Oct 2024
* https://en.unipr.it/studying/tuition-fees-and-scholarships-2020-2021
Εισαγωγή
Το πρόγραμμα
Το πτυχίο δεύτερου κύκλου στην Επιστήμη και την Τεχνολογία Τροφίμων έχει σχεδιαστεί για να παράγει αποφοίτους που διαθέτουν καλές βασικές και πρακτικές γνώσεις στους κύριους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας τροφίμων. Οι απόφοιτοι θα αποκτήσουν επιχειρησιακές ικανότητες για τεχνικούς και διευθυντικούς επαγγελματικούς ρόλους και για υποστηρικτικές δραστηριότητες στον έλεγχο της επεξεργασίας και παραγωγής τροφίμων σε βιομηχανίες, εργαστήρια και υπηρεσίες στον τομέα της παραγωγής τροφίμων.
Τι να περιμένετε μετά την αποφοίτησή σας
Στο τέλος του μαθήματος, οι πτυχιούχοι επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων θα αποκτήσουν:
- Καλές βασικές γνώσεις στα Μαθηματικά, τη Φυσική, τη Χημεία και τη Βιολογία για πρακτικές δραστηριότητες στον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων.
- Επαρκής γνώση της επιστημονικής μεθόδου προκειμένου να εφαρμοστούν βασικές και επιχειρησιακές ικανότητες για την επίλυση προβλημάτων και για την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών στην αλυσίδα παραγωγής και στη βιομηχανία τροφίμων.
- Καλή θεωρητική και επιχειρησιακή γνώση των βασικών θεμάτων στον τομέα των τροφίμων, με ιδιαίτερη αναφορά στις τεχνολογίες παραγωγής, τα συστατικά τροφίμων και τα μικροβιολογικά στοιχεία, την ασφάλεια, τη διατροφική ποιότητα, την υγιεινή και τον οργανοληπτικό έλεγχο. τις γνώσεις που εφαρμόζονται στις οικονομικές πτυχές του τομέα σε σχέση με την αγορά και τη διαχείριση των επιχειρήσεων παραγωγής, τη μεταποίηση και την εμπορία των προϊόντων διατροφής.
- Γνώση των αρχών της ανθρώπινης διατροφής για την πρόληψη και την προστασία της υγείας, σε μια ισχυρή σχέση με τους ιατρικούς κλάδους.
- Γνώση της νομοθεσίας για τα τρόφιμα.
- Η βαθιά συνειδητοποίηση των επαγγελματικών και ηθικών ευθυνών και η ικανότητα αξιολόγησης των κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων των δραστηριοτήτων του τομέα των τροφίμων.
- Απόκτηση μίας τουλάχιστον ευρωπαϊκής γλώσσας πέρα από την ιταλική: Η αγγλική γλώσσα χρησιμοποιείται γενικά στον συγκεκριμένο τομέα εμπειρογνωμοσύνης και για την ανταλλαγή γενικών πληροφοριών.
- Καλές δεξιότητες πληροφορικής, διαχείριση πληροφοριών και ικανότητες επικοινωνίας.
- Καλή ικανότητα, που αποκτάται κυρίως μέσω πρακτικής εξάσκησης ή / και εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας, να εργάζεται τόσο αυτόνομα όσο και σε ομάδες, να προσαρμόζεται στο εργασιακό περιβάλλον και στην εξέλιξή του.
Απαιτήσεις εισδοχής
Οδηγίες για μαθητές Ιταλών και Ευρωπαίων υπηκόων .
Διαδικασίες για υπηκόους τρίτων χωρών .
Εισαγωγές
Εκθεσιακός χώρος
Αποτέλεσμα προγράμματος
Τι να περιμένετε μετά την αποφοίτηση
Στο τέλος του μαθήματος, οι απόφοιτοι στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων θα αποκτήσουν:
- Καλή βασική γνώση στα Μαθηματικά, τη Φυσική, τη Χημεία και τη Βιολογία για πρακτικές δραστηριότητες στον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων.
- Επαρκής γνώση της επιστημονικής μεθόδου για την εφαρμογή βασικών και επιχειρησιακών ικανοτήτων για την επίλυση προβλημάτων και για την ανάπτυξη καινοτόμου τεχνολογίας στην αλυσίδα παραγωγής τροφίμων και τη βιομηχανία.
- Καλή θεωρητική και λειτουργική γνώση των βασικών θεμάτων στον τομέα των τροφίμων, με ιδιαίτερη αναφορά σε τεχνολογίες παραγωγής, συστατικά τροφίμων και μικροβιολογικά στοιχεία, ασφάλεια, διατροφική ποιότητα, υγιεινή και οργανοληπτικό έλεγχο. γνώσεις που εφαρμόζονται στις οικονομικές πτυχές του κλάδου σε σχέση με την αγορά και τη διαχείριση εταιρειών παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας προϊόντων διατροφής.
- Γνώση των αρχών της ανθρώπινης διατροφής για την πρόληψη και προστασία της υγείας, σε ισχυρή σχέση με ιατρικούς κλάδους.
- Γνώση της νομοθεσίας για τα τρόφιμα.
- Βαθιά επίγνωση των επαγγελματικών και ηθικών ευθυνών και ικανός να αξιολογήσει τον κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο των δραστηριοτήτων του τομέα των τροφίμων.
- Κατοχή τουλάχιστον μίας ευρωπαϊκής γλώσσας πέρα από τα ιταλικά: Τα αγγλικά χρησιμοποιούνται γενικά στον συγκεκριμένο τομέα εξειδίκευσης και για την ανταλλαγή γενικών πληροφοριών.
- Καλές γνώσεις Η/Υ, διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνιακές ικανότητες.
- Καλές ικανότητες, που αποκτώνται κυρίως μέσω πρακτικής άσκησης ή/και εκπαίδευσης στην εργασία, αυτόνομης και ομαδικής εργασίας, προσαρμογής στο εργασιακό περιβάλλον και στην εξέλιξή του.