Keystone logo
© Universiti Tun Abdul Razak (UNIRAZAK)
Universiti Utara Malaysia

Universiti Utara Malaysia

Universiti Utara Malaysia

Εισαγωγή

σχετικά με UUM

UUM

Universiti Utara Μαλαισία (UUM), η οποία ιδρύθηκε επίσημα στις 16 Φεβρουαρίου 1984, είναι η έκτη Μαλαισίας δημόσιο πανεπιστήμιο. Είναι το μόνο πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε για να ειδικεύονται αποκλειστικά στη διαχείριση της εκπαίδευσης από την αρχή της ίδρυσής της.

Ο σχεδιασμός της κατασκευής αυτού του έκτου πανεπιστήμιο ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1983, όταν το Υπουργείο Παιδείας της Μαλαισίας άρχισε να δίνει μορφή, με σοβαρότητα, με την ιδέα της δημιουργίας αυτού του πανεπιστημίου. Στις 19 Οκτωβρίου 1983 το Υπουργικό Συμβούλιο έδωσε την επίσημη έγκρισή του για το έργο αυτό σε Kedah. Εκείνη την εποχή, το έργο ονομαζόταν "Το Έργο έκτη Πανεπιστήμιο». Αρκετούς μήνες αργότερα, η προσωρινή έδρα του έκτου πανεπιστημίου, επίσημα ονομάζεται Universiti Utara Μαλαισία (UUM), εγκαινιάστηκε επίσημα στις 15 Φεβρουαρίου 1984 στην Jitra.

Τέσσερις μήνες μετά την επίσημη έναρξη του, το γραφείο UUM μεταφέρθηκε σε προσωρινή πανεπιστημιούπολη του - Πανεπιστημιούπολη Darul Aman - σε Jitra, τον Ιούνιο του 1984, όταν η πρώτη φάση του έργου είχε ολοκληρωθεί. Η μετεγκατάσταση διεξήχθη έτσι ώστε να είναι σε θέση να εγκαινιάσει την πρώτη παρτίδα των φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος που ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου 1984. Το Campus Darul Aman ήταν σε μια 62-στρεμμάτων κομμάτι του εδάφους σε Bandar Darulaman. Ήταν 18 χλμ βόρεια της Αλόρ Σετάρ και 4,8 χλμ από Jitra.

UUM

Εν τω μεταξύ, ο σχεδιασμός ενός μόνιμου πανεπιστημιούπολη για το πανεπιστήμιο είχε ήδη αρχίσει. Αυτή η μόνιμη πανεπιστημιούπολη ήταν να κατασκευαστεί σε μια έκταση 1.061 στρεμμάτων στην Sintok (στην περιοχή της Kubang Pasu), που βρίσκεται περίπου 48 χλμ βόρεια της Αλόρ Σετάρ και 10 χλμ ανατολικά της Changlun, μια μικρή πόλη κατά μήκος του Βορρά-Νότου σε εθνική οδό, κοντά τα σύνορα της Μαλαισίας, της Ταϊλάνδης.

Η μόνιμη πανεπιστημιούπολη UUM, αναφέρεται ως Campus Sintok, άρχισε να λειτουργεί στις 15 Σεπτεμβρίου 1990. Βρίσκεται σε ένα πρώην περιοχή εξόρυξης κασσίτερου, είναι βολεμένη σε μια κοιλάδα με καταπράσινα τροπικά δάση, αγκαλιάστηκε από μπλε λόφους, και ποτίζονται από τα δύο ποτάμια που ρέουν κατά μήκος στη μέση της πανεπιστημιούπολης. Τα ποτάμια, Sungai Sintok και Sungai Badak, να ολοκληρώσει τη γραφική ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος, παρέχοντας μια μυριάδα θέα του καταπράσινου μεγαλείο.

UUM

Η MYR580 εκατομμύρια Sintok Campus άνοιξε επίσημα στις 17 Φεβρουαρίου 2004 από το Βασιλικό καγκελάριος, Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας του Σουλτάνου Abdul Halim Mu'adzam Shah. Τα κύρια κτίρια της Πανεπιστημιούπολης είναι το Sultanah Bahiyah Βιβλιοθήκη, την Καγκελαρία, το Σουλτάνο Badlishah Τζαμί, το Mu'adzam Shah Hall, το Tan Sri Οθμάν Hall, το Sports Complex, το Varsity Mall, το κτίριο Budi Siswa, το Συγκρότημα της σύμβασης, και τα κτίρια που στεγάζουν τα διάφορα τμήματα του Ακαδημαϊκού Κολέγια.

Ως μια πανεπιστημιούπολη που βρίσκεται μακριά από το αγριεμένο πλήθος, UUM έχει εξασφαλίσει ότι οι μαθητές του δεν θέλουν για την κατάλληλη στέγαση. Προς το παρόν, UUM έχει 15 Φοιτητική Κατοικία Αίθουσες (SRH), η οποία, όλοι μαζί, το σπίτι 20.000 φοιτητές. Οι SRHs είναι το όνομά του από τη Μαλαισία εταιρείες, ιδρύματα και οργανισμούς του φήμη, δηλαδή MAS, Tenaga Nasional, TRADEWINDS, Petronas, η EON, MISC, SIME DARBY, BSN, TM, PROTON, Maybank, Yayasan ALBUKHARY, ΤΡΑΠΕΖΑ Muamalat, ΤΡΑΠΕΖΑ Rakyat, και ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΜΕ.

UUM

Εκτός από αυτά, UUM έχει επίσης άνετη διαμονή διαθέσιμα για τους επισκέπτες στο Πανεπιστήμιο Inn και το EDC-UUM Hotel. Έχοντας επίγνωση της κοινωνικής πρόνοιας και της ανάγκης για διαμονή μεταξύ του προσωπικού του, το Πανεπιστήμιο έχει δημιουργήσει περίπου 600 οικιστικές μονάδες διαφόρων τύπων για ένα αρκετά μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού της.

UUM έχει εξελιχθεί σε ένα ανοικτό πανεπιστημιούπολη, όπου οι ξένοι και οι τουρίστες επέτρεψε την ελευθερία να επισκεφθείτε και να αξιοποιήσει τις διάφορες ανέσεις μέσα σε αυτό. Μια περιοχή που περιλαμβάνει 107 εκτάρια δάσους έχει αναπτυχθεί σε διάφορες εγκαταστάσεις, τόσο για να προσελκύσει τουρίστες στη βόρεια περιοχή και να ικανοποιήσει τις ψυχαγωγικές ανάγκες των μελών της πανεπιστημιούπολης κοινότητας. Μεταξύ αυτών των εγκαταστάσεων είναι μια περιοχή για πικνίκ, ένα γήπεδο γκολφ εννέα οπών, ένα κύκλωμα go-kart, ένα σκοποβολή και τοξοβολία φάσμα, ιππικός περιοχή, και πολλοί άλλοι που είναι γρήγορα κερδίζει δημοτικότητα μεταξύ των τουριστών και τα μέλη της πανεπιστημιούπολης κοινότητας ίδια.

Τον Ιανουάριο του 2008, η αναδιάρθρωση του πανεπιστημιακού συστήματος έγινε με τη ρητή σκοπό την προετοιμασία μια ισχυρή δομή που θα επιτρέψει την αύξηση του αριθμού των μεταπτυχιακών φοιτητών και την έπαρση της σημαίας UUM στη διεθνή ακαδημαϊκό χώρο. Το πανεπιστήμιο βλέπει την ανάγκη να είναι παγκόσμια στην πράξη και το περιεχόμενο από τη γνώση που παράγει και purveys υπερβαίνει και εκτείνεται πολύ πέρα ​​από τα σύνορα της Μαλαισίας. Σε αυτή την άσκηση αναδιάρθρωσης, 13 σχολές συγχωνεύτηκαν και σε συνεχή ροή σε 3 βασικές Ακαδημαϊκό Κολέγια, δηλαδή UUM COB (UUM College of Business), UUM CAS (UUM Κολέγιο Τεχνών και Επιστημών), και UUM COLGIS (UUM College of Law, την κυβέρνηση και το Διεθνές Σπουδές).

UUM

Αυτό το βήμα είναι σύμφωνη με την επιτακτική ανάγκη αρθρωτό στις δηλώσεις τόσο του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Ανώτερης Εκπαίδευσης, που υπογράμμισε την ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των μεταπτυχιακών φοιτητών στη χώρα σε 100.000 μέχρι το 2010. Αυτή η κύρια στρατηγική είναι ενσωματωμένο στο Εθνικό Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Στρατηγικό Σχέδιο 2007-2010.

Για να εξυμνώ το όνομα του UUM στα χρονικά της ακαδημαϊκής αριστείας ως Πανεπιστήμιο Επιφανών Διαχείρισης και ως Ερευνητικό Πανεπιστημιακό στις Κοινωνικές Επιστήμες, ένα Σχέδιο Μετασχηματισμού UUM ξεκίνησε από τον Αντιπρόεδρο Καγκελάριος της UUM, Καθηγητής Dato 'Dr. Mohamed Mustafa Ishak, σε συνδυασμό με το 2011 Μήνυμα του Πρωτοχρονιάς την 1η Ιανουαρίου 2011 στο Mua'adzam Shah Hall.

Το Σχέδιο Μετασχηματισμού UUM, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα χάρτη πορείας για τις μελλοντικές επιδιώξεις και προσπάθειες των UUM, χωρίζεται σε δύο φάσεις. Phase One, η οποία είναι από το 2011 μέχρι το 2015, επικεντρώνεται στην κατηγορηματικά την τοποθέτηση UUM στην τοπική ακαδημαϊκή χάρτη με συστηματικό και προγραμματισμένο τρόπο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην εξασφάλιση της επιτυχούς επίτευξης των στόχων του πρώτου σταδίου, ενώ, ταυτόχρονα, θα σέβεται τις επιταγές της Β 'Φάσης του Σχεδίου Μετασχηματισμού, η οποία θα είναι από το 2016 μέχρι το 2020.

Τοποθεσίες

  • Alor Setar

    Universiti Utara Malaysia, 06010 UUM Sintok, Kedah, Malaysia, , Alor Setar

  • Kuala Lumpur

    41-3 Jalan Raja Muda Abd Aziz, 50300 Kuala Lumpur, Malaysia, , Kuala Lumpur

Ερωτήσεις