Keystone logo
Universitatea De Vest Din Timisoara

Universitatea De Vest Din Timisoara

Universitatea De Vest Din Timisoara

Εισαγωγή

Το Πανεπιστήμιο της Ουζμπεκιστάν ( UVT ) / Δυτικό Πανεπιστήμιο της Timişoara (WUT) είναι το κύριο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ερευνητικό κέντρο στη Δυτική Ρουμανία. Η κοινότητα της περιλαμβάνει περίπου 16.000 φοιτητές και πάνω από 700 ακαδημαϊκούς. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πανεπιστήμιο που περιλαμβάνει 11 σχολές με τα αντίστοιχα τμήματα, καθώς και ένα Τμήμα Εκπαίδευσης Δασκάλων.

Οι σχολές που λειτουργούν στο πλαίσιο της UVT προσφέρουν εθνικά διαπιστευμένα προγράμματα σπουδών στο Bachelor, Master και Doctoral level στους ακόλουθους τομείς: Τέχνες και Σχεδιασμός. Χημεία, Βιολογία, Γεωγραφία; Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων Νόμος; Γράμματα, Ιστορία και Θεολογία. Μαθηματικά και Πληροφορική. Μουσική και Θέατρο. Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός. Η φυσικη; Πολιτικές Επιστήμες, Φιλοσοφία και Επικοινωνιακές Επιστήμες; Κοινωνιολογία και Ψυχολογία.

Το West University of Timisoara προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία να συνδυάσουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, σε ένα πολυεπίπεδη και διεπιστημονικό περιβάλλον, προετοιμάζοντάς τους να εισέλθουν σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά εργασίας. Με πάνω από το 5% του φοιτητικού σώματος να είναι διεθνές, το πανεπιστήμιο συμμετέχει εντατικά σε διαδικασίες διεθνοποίησης με τις σχολές μας να προσφέρουν πάνω από 20 προγράμματα σπουδών σε ξένες γλώσσες (αγγλικά, γερμανικά ή γαλλικά) σε επίπεδο Bachelor, Master και διδακτορικό.

Η ισχυρή έμφαση που δίνεται στο πανεπιστήμιο στην ακαδημαϊκή ποιότητα είναι επίσης η ένταξη της UVT στην Ευρωπαϊκή Ένωση Πανεπιστημίων (EUA) και στη Διεθνή Ένωση Πανεπιστημίων (IAU), καθώς και σε πολλούς άλλους διεθνείς οργανισμούς και ενώσεις (Agence Universitaire de la Francophonie, Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Διεθνή Εκπαίδευση, Ευρωπαϊκή Ένωση Συντονιστών Erasmus κ.λπ.). Επιπλέον, σε ετήσια βάση, το Δυτικό Πανεπιστήμιο της Τιμισοάρα υλοποιεί πάνω από 100 ερευνητικά έργα, εκ των οποίων πάνω από το 30% έχουν ισχυρή διεθνή διάσταση. Προωθώντας μια πολυδιάστατη και διεπιστημονική προσέγγιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την έρευνα, με σαφή έμφαση στη διεθνοποίηση, η WUT διαθέτει πάνω από 380 διμερείς συμφωνίες που προωθούν τις ανταλλαγές στο πρόγραμμα Erasmus και περισσότερες από 180 άλλες διμερείς συμφωνίες με ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης παγκοσμίως. Σε ετήσια βάση, το Δυτικό Πανεπιστήμιο της Τιμισοάρα έχει πάνω από 300 εξερχόμενους σπουδαστές (σπουδές και τοποθέτηση) που επιδιώκουν κινητικότητα στο εξωτερικό, καθώς και περισσότερους από 200 φοιτητές εισερχόμενης κινητικότητας που διοργανώνονται στο πλαίσιο των προγραμμάτων κινητικότητας Erasmus. Επίσης, περίπου 600 διεθνείς φοιτητές παρακολουθούν ένα πλήρες πρόγραμμα σπουδών στο WUT, ετησίως. Με εκτιμώμενη αύξηση 15% στους διεθνείς αριθμούς φοιτητών για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, το πανεπιστήμιο μας δεσμεύεται να στηρίξει την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη των σπουδαστών σε έναν όλο και περισσότερο διεθνοποιημένο ακαδημαϊκό κόσμο. Με ιδιαίτερη έμφαση στη διεθνοποίηση των προγραμμάτων σπουδών, το Δυτικό Πανεπιστήμιο της Τιμισοάρα προσανατολίζεται όλο και περισσότερο προς τις δυνατότητες απορρόφησης των αποφοίτων σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά εργασίας.

Τελικά, το Δυτικό Πανεπιστήμιο της Timişoara είναι μέρος μιας πολύ πολυπολιτισμικής και δυναμικής πόλης που προσφέρει πολλές επιλογές για μάθηση, ακόμη και πέρα ​​από την ακαδημαϊκή ζωή. Η Timişoara είναι όχι μόνο μια κοσμοπολίτικη πόλη άκρως συνδεδεμένη με την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και την πόλη με την υψηλότερη ταχύτητα στο Διαδίκτυο στον κόσμο και μια μελλοντική Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Μελετώντας έτσι, μπορούν να ωφεληθούν οι σπουδαστές με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Επιπλέον, το πανεπιστήμιο διαθέτει σύγχρονη και πλήρως εξοπλισμένη βιβλιοθήκη, καθώς και διάφορα κέντρα γλώσσας και κουλτούρας (κινέζικα, πορτογαλικά, γαλλικά, γερμανικά, αυστριακά, ιταλικά, ισπανικά, σερβικά κτλ.). Τέλος, η φοιτητική εστία βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και είναι από μόνη της ένα αξιοθέατο, με πολλές ευκαιρίες για αναψυχή και διαβίωση.

Στατιστική

Η έντονη εστίαση του πανεπιστημίου στην ποιότητα σε έναν όλο και πιο διεθνή και παγκοσμιοποιημένο ακαδημαϊκό κόσμο αναγνωρίζεται μέσω της θέσης του στις κατατάξεις παγκοσμίως (για παράδειγμα, Times Higher Education Emerging Economies University Rankings Top 201-250 το 2018, QS World University Rankings Top 701+ το 2015- 2016, QS Rankings by Subject Top 150-200 στον τομέα των Modern Languages 2017 ή Shanghai Ranking by Subject Top 301-400 το 2018 στον τομέα της Φυσικής).

  Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

   Τοποθεσίες

   • Timișoara

    Blvd. V. Parvan 4, 300223, Timișoara

   Ερωτήσεις