Keystone logo
World Maritime University

World Maritime University

World Maritime University

Εισαγωγή

Το World Maritime University ( WMU ) ιδρύθηκε το 1983 από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ), έναν εξειδικευμένο οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, ως το κορυφαίο κέντρο αριστείας για τη θαλάσσια μεταπτυχιακή εκπαίδευση, έρευνα και ανάπτυξη ικανοτήτων. Το Πανεπιστήμιο προσφέρει μοναδικά μεταπτυχιακά εκπαιδευτικά προγράμματα, αναλαμβάνει ευρεία έρευνα σε θαλάσσιες και ωκεάνιες μελέτες και συνεχίζει τη δημιουργία θαλάσσιων ικανοτήτων σύμφωνα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

130821_WMU-Building-on-inauguration-day.jpg

© Πανεπιστήμιο Malmö

130820_IMG_4324.jpg

© Πανεπιστήμιο Malmö

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

WMU είναι σε θέση να παρέχει άριστη φοιτητική στέγαση στο Henrik Smith Residence, που διευθύνεται από το προσωπικό του ξενοδοχείου, με μίσθωμα περίπου 5.200 SEK (στοιχείο 2020) το μήνα. Όλοι οι φοιτητές WMU μπορούν να φιλοξενηθούν σε έναν χώρο, αν και κατά τη διάρκεια του Πρώτου Τρίμηνου, οι φοιτητές της περιόδου υψηλής ζήτησης είναι πιθανό να υποχρεωθούν να μοιράζονται ένα δωμάτιο. Το Henrik Smith Residence απέχει λιγότερο από τρία χιλιόμετρα από το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου και σε μικρή απόσταση με τα πόδια ή με το λεωφορείο από το κέντρο του Μάλμε.

Το Residence διαθέτει μια σειρά από εγκαταστάσεις, όπως σαλόνι για κοινωνικές συναντήσεις ή ομαδική εργασία, αίθουσες μελέτης για ομαδική εργασία, εγκαταστάσεις για παιχνίδι μπιλιάρδου και πινγκ-πονγκ, σάουνα, εγκαταστάσεις πλυντηρίων και εσωτερικό χώρο αποθήκευσης για ποδήλατα.

  Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

  Εάν δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε χρηματοδότηση στη χώρα σας, μπορείτε να λάβετε υπόψη μια από τις υποτροφίες που χορηγούνται μέσω WMU από διεθνείς δωρητές. Η πλειονότητα αυτών των υποτροφιών καλύπτει το πλήρες κόστος σπουδών στο Πανεπιστήμιο: τα δίδακτρα του Πανεπιστημίου, τη διαμονή στην κατοικία, ένα μηνιαίο επίδομα διαβίωσης και ένα αεροπορικό εισιτήριο για το σπίτι μετά την αποφοίτηση. Άλλα καλύπτουν μόνο τα δίδακτρα του Πανεπιστημίου.

  Η δέσμευση του εργοδότη σας στις σπουδές σας είναι ζωτικής σημασίας. οι δωρητές περιμένουν από τον εργοδότη σας να αγοράσει το αρχικό σας αεροπορικό εισιτήριο για να έρθει στη Σουηδία και να σας απασχολήσει σε κατάλληλη θέση μετά την αποφοίτησή σας. Οι δωρητές έχουν καθορίσει τα κριτήρια που χρησιμοποιούν όταν εξετάζουν τους αιτούντες: τα βραβεία συνήθως περιορίζονται σε κρατικούς υπαλλήλους από τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες που είναι ηλικίας κάτω των 40 ετών.

  Ορισμένοι δωρητές δίνουν προτεραιότητα σε ορισμένες περιοχές, σε ορισμένες ειδικότητες ή σε γυναίκες. Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα ακαδημαϊκά προσόντα, συμπεριλαμβανομένων των βαθμολογιών των τεστ αγγλικής γλώσσας, των δεξιοτήτων πληροφορικής, του επαγγελματικού ιστορικού και της αναμενόμενης απασχόλησης μετά την αποφοίτηση λαμβάνονται υπόψη από τους δωρητές, μαζί με τη δήλωση κινήτρων σας.

  Για περισσότερες πληροφορίες και για κενές φόρμες αίτησης για οικονομική ενίσχυση, ανατρέξτε στον ιστότοπο του Πανεπιστημίου.

  Ζωή στην πανεπιστημιούπολη & εγκαταστάσεις

  Ως μέλος της κοινότητας του WMU , μπορείτε να επωφεληθείτε από μια ευρύτερη εμπειρία τόσο ως επαγγελματίας όσο και ως άτομο. Το Πανεπιστήμιο σας προσφέρει την ευκαιρία να δημιουργήσετε φιλίες με ανθρώπους από όλο τον κόσμο και να γίνετε, προσωρινά, μέλος της σουηδικής κοινωνίας. Είναι σημαντικό οι μαθητές να επωφεληθούν πλήρως από όλα όσα έχει να προσφέρει ο χρόνος τους στο WMU .

  Οι φοιτητές στο WMU έχουν φωνή στις υποθέσεις του Πανεπιστημίου μέσω του Φοιτητικού Συμβουλίου, το οποίο έχει ειδικούς υπεύθυνους για όλους τους τομείς της φοιτητικής ζωής, από αθλητικές δραστηριότητες έως ακαδημαϊκές υποθέσεις. Μπορείτε να εμπλακείτε σε όλα τα πράγματα που σας ενδιαφέρουν.

  Μπορεί να θέλετε να φέρετε μαζί σας την εθνική σας ενδυμασία όταν έρθετε στο Μάλμε – θα σας ζητηθεί σε πολλές περιπτώσεις να εκπροσωπήσετε τη χώρα σας όσο βρίσκεστε εδώ και πολλοί μαθητές είναι περήφανοι που φορούν την εθνική τους ενδυμασία.

  Τοποθεσίες

  • Malmö

   World Maritime University PO Box 500,

  Ερωτήσεις