Διεθνές Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες Τροφίμων για την Καινοτομία και την Αυθεντικότητα
Free University of Bozen-Bolzano
Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Bolzano, Ιταλία
Γλώσσες
Αγγλικά
Μορφή μελέτης
Στην Πανεπιστημιούπολη
Διάρκεια
2 χρόνια
Βήμα
Πλήρης απασχόληση
Δίδακτρα
EUR 1.350 / per year
Προθεσμία εφαρμογής
07 May 2024
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Sep 2024
Εισαγωγή
Ρωτήστε μας μια ερώτηση σχετικά με το WhatsApp
Αυτό το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα σας παρέχει καλή γνώση των τρεχουσών και μελλοντικών προκλήσεων στις επιστήμες τροφίμων, συνδυάζοντας την καινοτομία και την αυθεντικότητα και σας προσφέρει την ευκαιρία να αλληλεπιδράτε στενά με τη βιομηχανία τροφίμων. Το πρόγραμμα είναι μια κοινή πρωτοβουλία με τα Πανεπιστήμια της Πάρμα και του Ούντινε , γνωστά παγκοσμίως για την αριστεία τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στον τομέα των επιστημών τροφίμων.
Περιγραφή Μαθήματος
Το μάθημα στοχεύει στην εκπαίδευση επαγγελματιών που είναι σε θέση να εργαστούν με αυτοπεποίθηση σε τομείς των επιστημών τροφίμων, όπως η τεχνολογία, η μηχανική, η μικροβιολογία, η χημεία και η αειφορία.
Μετά το πρώτο έτος, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πέντε διαφορετικά προφίλ:
- Εφαρμοσμένη Μηχανική και Γενετική
- Ποιότητα και διαχείριση τροφίμων
- Επιστήμες Διατροφής
- Χημεία τροφίμων
- Συσκευασία τροφίμων
Τα τελευταία δύο μαθήματα προσφέρονται σε συνεργασία, αντίστοιχα, με το University College Cork της Ιρλανδίας και το Πολυτεχνείο του Μονάχου της Γερμανίας . Οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν μέχρι δύο εξάμηνα σε ένα από αυτά τα ευρωπαϊκά ιδρύματα-εταίρους.
Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από βιομηχανίες που ανήκουν στην AssoImprenditori Alto Adige - sezione Alimentari - και Südtiroler Bauernbund - Unione Agricoltori e Coltivatori Diretti Sudtirolesi. Αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει στους μαθητές να γράψουν την ερευνητική τους εργασία με κοινή καθοδήγηση τόσο από το πανεπιστήμιο όσο και από τη βιομηχανία τροφίμων.
Οι συμμετέχουσες εταιρείες είναι: Assolatte, Barilla, Consorzio Gorgonzola, Consorzio Grana Padano, Consorzio Parmigiano Reggiano, Consorzio Prosciutto di San Daniele, Consorzio Montasio, Consorzio Tutela Speck Alto Adige, Despar, Dr Schär, Forst, Loacker, Mila, Pan, Unione Parmense Degli Industriali, VOG Products και Zuegg.
Με μια ματιά
- Κατηγορία βαθμού: LM-70
- ECTS μονάδες: 120
- Διάρκεια του μαθήματος: 2 έτη
- Τα μαθήματα θα διδάσκονται στα Αγγλικά
- Διαθέσιμοι χώροι: 30 ΕΕ 5 εκτός ΕΕ
- Στο Πανεπιστήμιο (πανεπιστημιούπολη): Bozen-Bolzano
- Δίδακτρα: 1347,50 € ετησίως
Δομή του μαθήματος
Το πρώτο έτος περιλαμβάνει κυρίως τις ενότητες για την τεχνολογία τροφίμων και τη μικροβιολογία τροφίμων, οι οποίες είναι κοινές σε όλα τα μαθήματα μάθησης. Από το δεύτερο έτος και μετά, οι ενότητες γίνονται συγκεκριμένες για το επιλεγμένο προφίλ. Θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε από πέντε προφίλ και μια σειρά ενοτήτων για να προσαρμόσετε την πορεία σας.
Ανταλλαγή προγραμμάτων και πρακτικής εξάσκησης
Προς το παρόν προσφέρουμε προγράμματα ανταλλαγής με σχεδόν 20 πανεπιστήμια εταίρους σε όλο τον κόσμο ως μέρος ενός μεγάλου δικτύου συνεργασίας με βιομηχανίες στην Ιταλία και στο εξωτερικό, όπου μπορείτε να ολοκληρώσετε την πρακτική σας άσκηση. Συγκεκριμένα, αυτός ο πλοίαρχος έχει μια συνεργασία με το University College Cork της Ιρλανδίας και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου της Γερμανίας, δύο παγκόσμιους ηγέτες στις επιστήμες των τροφίμων.
Προοπτικές απασχόλησης
Οι απόφοιτοι του προγράμματος τοποθετούνται σε εταιρείες της βιομηχανίας τροφίμων και ειδικεύονται στην έρευνα και ανάπτυξη. επεξεργασία τροφής; σχεδιασμός και ανάπτυξη προϊόντων · διαχείριση και έλεγχος της επεξεργασίας τροφίμων · τεχνολογία αυτοματισμού τροφίμων · την ανάπτυξη μεθόδων για την εγγύηση της γνησιότητας των τροφίμων · έλεγχος ποιότητας; και την ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών για την ενίσχυση της θρεπτικής αξίας των τροφίμων και τη βιωσιμότητα της τροφικής αλυσίδας.
Το μάθημα παρέχει στους μαθητές τα εργαλεία για να ακολουθήσουν μια καριέρα ως σύμβουλος ή να εργαστούν σε διευθυντικούς ρόλους, κυρίως στις βιομηχανίες τροφίμων, και σε εταιρείες που συνδέουν την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων, από την κατασκευή έως την αποθήκευση και τη διανομή, συμπεριλαμβανομένων των λιανοπωλητών μεγάλης κλίμακας και δημόσια και ιδιωτικά κέντρα αφιερωμένα στον σχεδιασμό, τη διαχείριση και τη βελτίωση των διαδικασιών. Ο σχεδιασμός των αποφοίτων μας και καινοτομεί όλες τις διαδικασίες και τα προϊόντα τροφίμων για να εγγυηθεί και να βελτιώσει την αισθητηριακή, θρεπτική και βιώσιμη ποιότητα της τροφικής αλυσίδας.
Εφαρμογή
Προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση στο μάθημα, θα πρέπει να υποβάλετε πιστοποίηση ενός επιπέδου B2 ικανοτήτων στην αγγλική γλώσσα. Αν δεν έχετε επίσημη πιστοποίηση γλώσσας, μπορείτε να κάνετε μια εξέταση γλώσσας στην πανεπιστημιούπολη μας.
Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών μπορείτε να βρείτε στο μανιφέστο της μελέτης, το οποίο περιέχει πληροφορίες σχετικά με το σχέδιο μελέτης, τις προϋποθέσεις εισαγωγής, τις γλωσσικές απαιτήσεις, τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, τις διαδικασίες εισαγωγής, την εγγραφή και τα δίδακτρα.
Κριτήρια επιλογής
Βαθμοί από το πτυχίο σας (Bachelor ή ισοδύναμο).
Δεν υπάρχουν εξετάσεις εισδοχής ή συνέντευξη.
Εισαγωγές
Διδακτέα ύλη
Το πρώτο έτος περιλαμβάνει κυρίως ενότητες για την Τεχνολογία Τροφίμων και τη Μικροβιολογία Τροφίμων , οι οποίες είναι κοινές σε όλα τα κομμάτια εκμάθησης. Από το δεύτερο έτος και μετά, οι ενότητες γίνονται ειδικά για το επιλεγμένο προφίλ και θα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τέσσερα προφίλ και μια σειρά μαθημάτων ελεύθερης επιλογής για να προσαρμόσετε το πρόγραμμα σπουδών σας.
Στο πρόγραμμα σπουδών, μπορείτε να βρείτε το συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο των μαθημάτων που σας ενδιαφέρουν. Στην προσφορά μαθημάτων, μπορείτε να βρείτε τις περιγραφές μαθημάτων.
1ο έτος (στο unibz)
- Καινοτομία και Αυθεντικότητα στην Επεξεργασία Τροφίμων
- Novel Food Καινοτομία και αυθεντικότητα για τα οινοποιητικά προϊόντα
- Οι ζυμώσεις ως εργαλεία για την παρασκευή παραδοσιακών και καινοτόμων τροφίμων και ποτών
- Περιβαλλοντική χημεία προς την επεξεργασία τροφίμων
- Διαχείριση Αλυσίδας Αξίας Τροφίμων
- Εφαρμογές υπολογιστών στις επιστήμες τροφίμων
- Κινητική αντίδρασης στην επεξεργασία τροφίμων
- Αξιολόγηση Ποιότητας και Αυθεντικότητας Τροφίμων
- Αρχικά και λειτουργικά μικρόβια για καινοτομία, αυθεντικότητα και υγιή κατάσταση
- Οι φυσικοί μικροβιακές εκκινητές για καινοτομία και αυθεντικότητα
- Ο άξονας τροφής-ανθρώπου για την οδήγηση του μικροβιώματος του εντέρου
2ο Έτος - Μονοπάτι «Εφαρμοσμένη Μηχανική Τροφίμων» (στο unibz)
- Εξοπλισμός Επεξεργασίας Τροφίμων
- Καινοτόμες Τεχνολογίες Επεξεργασίας Τροφίμων
- Αισθητήρες και βιοαισθητήρες για εφαρμογές αγροδιατροφής
- Μαθήματα δωρεάν επιλογής*
- ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
2ο Έτος - Διαδρομή «Έλεγχος και Διαχείριση Ποιότητας Τροφίμων» (στο Πανεπιστήμιο του Ούντινε)
- Προηγμένες τεχνικές προετοιμασίας δειγμάτων και ανάλυση μολυσματικών ουσιών τροφίμων
- Συστήματα διαχείρισης ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων
- Δομή και φυσικές ιδιότητες των τροφίμων
- Μαθήματα δωρεάν επιλογής*
- ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
2ο Έτος - Διαδρομή «Επιστήμες Διατροφής» (στο Πανεπιστήμιο της Πάρμα)
- Ανθρώπινη Διατροφή
- Εφαρμοσμένη Ανθρώπινη Διατροφή
- Βιομηχανική Μικροβιολογία για Βελτίωση Ποιότητας Τροφίμων
- Μαθήματα δωρεάν επιλογής*
- ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
2ο Έτος - Μονοπάτι «Food Chemistry» (στο University College Cork)
- Δραστηριότητα κινητικότητας 1
- Δραστηριότητα κινητικότητας 2
- Δραστηριότητα κινητικότητας 3
- Μαθήματα δωρεάν επιλογής*
- ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Μαθήματα δωρεάν επιλογής*
Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν μαθήματα της αρεσκείας τους. Κάθε χρόνο η Σχολή δημοσιεύει τη λίστα των προσφερόμενων μαθημάτων δωρεάν επιλογής.
Προγράμματα Ανταλλαγών και Πρακτική Άσκηση
Επί του παρόντος, προσφέρουμε προγράμματα ανταλλαγών με σχεδόν 20 συνεργαζόμενα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο ως μέρος ενός μεγάλου δικτύου συνεργασίας με βιομηχανίες στην Ιταλία και στο εξωτερικό όπου μπορείτε να ολοκληρώσετε την πρακτική σας άσκηση. Συγκεκριμένα, αυτός ο πλοίαρχος έχει συνεργασία με το University College Cork, Ιρλανδία, και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, Γερμανία, δύο παγκόσμιους ηγέτες στις επιστήμες τροφίμων.
Εκθεσιακός χώρος
Δίδακτρα προγράμματος
Ευκαιρίες καριέρας
Οι απόφοιτοι του προγράμματος τοποθετούνται σε εταιρείες της βιομηχανίας τροφίμων και ειδικεύονται στην έρευνα και ανάπτυξη. επεξεργασία τροφής; σχεδιασμός και ανάπτυξη προϊόντων· διαχείριση και έλεγχος της επεξεργασίας τροφίμων· τεχνολογία αυτοματισμού τροφίμων· την ανάπτυξη μεθόδων για τη διασφάλιση της γνησιότητας των τροφίμων· έλεγχος ποιότητας; και την ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών για την ενίσχυση της θρεπτικής αξίας των τροφίμων και της βιωσιμότητας της τροφικής αλυσίδας.
Το μάθημα παρέχει στους φοιτητές τα εργαλεία για να ακολουθήσουν μια καριέρα ως σύμβουλος ή να εργαστούν σε διευθυντικούς ρόλους , κυρίως στις βιομηχανίες τροφίμων και σε εταιρείες που συνδέουν την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων, από την κατασκευή έως την αποθήκευση και τη διανομή, συμπεριλαμβανομένων των λιανοπωλητών μεγάλης κλίμακας. και δημόσια και ιδιωτικά κέντρα που είναι αφιερωμένα στον σχεδιασμό, τη διαχείριση και τη βελτίωση των διαδικασιών. Οι απόφοιτοί μας σχεδιάζουν και καινοτομούν όλες τις διαδικασίες και τα προϊόντα τροφίμων για να εγγυηθούν και να ενισχύσουν την αισθητηριακή , διατροφική και βιώσιμη ποιότητα της τροφικής αλυσίδας.
Καλά προετοιμασμένοι και έτοιμοι για την αγορά εργασίας. Στον ιστότοπο της AlmaLaurea, μπορείτε να ελέγξετε στατιστικά στοιχεία σχετικά με την ικανοποίηση των αποφοίτων και την απασχολησιμότητα τους.