Μεταπτυχιακό στη Βιοτεχνολογία και την Επιστήμη Τροφίμων
University of Chemistry and Technology, Prague
Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Prague, Τσεχία
Γλώσσες
Αγγλικά
Μορφή μελέτης
Στην Πανεπιστημιούπολη
Διάρκεια
2 χρόνια
Βήμα
Πλήρης απασχόληση
Δίδακτρα
CZK 77.500 / per year
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Sep 2024
Εισαγωγή
Αυτό το πρόγραμμα σπουδών Master έχει σχεδιαστεί κυρίως για υποψήφιους από το εξωτερικό. Οι φοιτητές υποχρεούνται να πληρώσουν δίδακτρα. Όλα τα μαθήματα γίνονται στα Αγγλικά. Το πρόγραμμα σπουδών είναι διαπιστευμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού της Τσεχίας και είναι σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Διαδικασίας της Μπολόνια - Ευρωπαϊκός Χώρος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το πρόγραμμα προετοιμάζει τους αποφοίτους να γίνουν ειδικοί με γνώσεις υψηλού επιπέδου στις βιοτεχνολογίες και τη βιομηχανική και την επιστήμη των τροφίμων, με έμφαση στην ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων. Η ευρέως σχεδιασμένη δομή αυτού του προγράμματος - μαζί με τη σκόπιμη σύνδεση μεταξύ της χημικής, βιολογικής και μηχανικής εκπαίδευσης - ανοίγει ένα ευρύ φάσμα επιλογών σταδιοδρομίας στους αποφοίτους. Το πρόγραμμα επεκτείνει και εμβαθύνει τις γενικές γνώσεις που αποκτήθηκαν σε επίπεδο Bachelor στη βιοχημεία, την οργανική και φυσική χημεία, τη βιολογία, τη μικροβιολογία, την τεχνολογία και την ανάλυση τροφίμων και στις βασικές αρχές της βιοτεχνολογίας και της βιομηχανικής. Οι μαθητές μπορούν να βελτιώσουν την τεχνογνωσία τους επιλέγοντας σωστά μαθήματα επιλογής.
Διδακτέα ύλη
1 έτος σπουδών
Χειμερινό Εξάμηνο
Υποχρεωτικά Θέματα
- AM319001 Μοριακή Βιολογία
- AM320010 Enzymology
- AM320017 Γενετική Μηχανική
- AM321001 Μηχανική Τροφίμων και Βιοχημικών Διεργασιών
- AM323004 Μηχανισμοί Αντίδρασης στη Χημεία Τροφίμων
- AM323015 Ειδική Ανάλυση Τροφίμων
- AM352008 Σεμινάριο και έργο προγράμματος - Βιοτεχνολογία και Επιστήμη Τροφίμων
Θερινό Εξάμηνο
Υποχρεωτικά Θέματα
- AM320027 Μικροβιολογία Τροφίμων
- AM323001 Χημική Ασφάλεια Τροφίμων
- AM324005 Αρχές Συντήρησης Τροφίμων
- AM342001 Βιοδραστικές Φυσικές Ενώσεις
- AM352001 Εξειδικευμένη Ιατρική
- AM352009 Βιοτεχνολογία και Επιστήμη Τροφίμων - Εργαστήριο Ι
Μαθήματα Επιλογής Α
Ελάχιστος αριθμός θεμάτων: 1
- AM323016 Ανάλυση Βιοδραστικών Ενώσεων
- AM323019 Έλεγχος Πρώτων Υλών και Εμπορευμάτων Τροφίμων: Εργαστήριο
2 έτος σπουδών
Χειμερινό Εξάμηνο
Υποχρεωτικά Θέματα
- AM319004 Βιομηχανική Ι
- AM319018 Βιοτεχνολογία στη βιομηχανία τροφίμων
- AM319024 Κίνδυνοι στις Βιοτεχνολογίες
- AM323010 Μέθοδοι απομόνωσης και διαχωρισμού
- AM352010 Βιοτεχνολογία και Επιστήμη Τροφίμων - Εργαστήριο II
Μαθήματα Επιλογής Α
Ελάχιστος αριθμός θεμάτων: 1
- AM319009 Τεχνολογία Ζυθοποιίας
- AM319025 Τάσεις στις Βιοτεχνολογίες
Θερινό Εξάμηνο
Υποχρεωτικά Θέματα
- ΑΜ963001 Διπλωματική Εργασία
Ευκαιρίες καριέρας
Οι απόφοιτοι προετοιμάζονται για θέσεις υψηλής εξειδίκευσης σε βιοτεχνολογικές εταιρείες, σε εργοστάσια παραγωγής τροφίμων, σε εταιρείες προσανατολισμένες σε γεωργικά προϊόντα και σε εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης ή φαρμακευτικών εταιρειών. Έχουν τα προσόντα για να κατέχουν θέσεις στον (βιο-) σχεδιασμό και τον έλεγχο και τη διαχείριση ποιότητας σε τμήματα έρευνας και ανάπτυξης. Λόγω της ευελιξίας της εκπαίδευσής τους, οι απόφοιτοι είναι έτοιμοι να προσαρμοστούν εύκολα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες και στα νέα καθήκοντα. Οι απόφοιτοι προετοιμάζονται επίσης για θέσεις σε διοικητικούς και εποπτικούς φορείς και διδακτορικές σπουδές.